Naar het consultatiebureau …

by José Borst

De zomervakantie ligt al even achter ons, toch krijg ik nog regelmatig bestellingen binnen van zwemkleding, slippers etc dus er gaan nog voldoende mensen heerlijk het zonnetje opzoeken. Wij zoeken hem gewoon in de achtertuin 😉.

Alweer een paar weken hebben we nu twee keer per week de oppas en komt onze kleinzoon heerlijk bij ons. Inmiddels is hij 5 maanden oud en oef wat gaat dat hard. Elke week lijkt ie wel weer centimeters gegroeid.

Laatst werd er gevraagd of ik met hem naar het consultatiebureau wilde gaan, het kon even niet anders qua afspraken. Natuurlijk vond ik dat hartstikke leuk. Was alweer 16 jaar terug dat ik daar voor het laatst was. Wat neem je ook alweer mee naar het bureau? Natuurlijk, een omslagdoek want de kleine moet ontdaan worden van alle kleding en dan wil je hem toch lekker warm houden. Omslagdoek dus.

Het boekje, die had ik er netjes bijgekregen. Een extra luier meenemen? Ik doe er gewoon twee en een vol pak doekjes. Je weet maar nooit. Stel je voor dat ie daar ter plekke zijn luier vol poept? Spuugdoekjes ook maar mee want het kwijlen gaat maar door en ook melk komt er nog regelmatig terug. Dat wil je allemaal niet hebben als je daar bent. Dan ook maar een extra romper voor het geval dat.

Ik heb niet zo’n blitsende kinderwagen tot mijn beschikking. Hij rijdt super maar qua ruimte onderin is het behelpen dus moest wel kieskeurig zijn in wat ik mee zou nemen, alles in de luiertas dus.

Maar goed, we kwamen daar aan en hij had gelijk al sjans met het meisje dat naast hem op het aankleedkussen lag. De grootste schik hadden ze met elkaar wat het uittrekken van de kleding niet echt heel erg gemakkelijk maakte. Wat is het dan warm in zo’n ruimte 😉.

Maar goed, op de weegschaal en heerlijk: weer een kilo erbij. Ook qua lengte ging het allemaal prima. Toen naar de arts en wat leuk: het was dezelfde arts waar ik zelf vanaf 1999 ook kwam met alle vier de kids. En ze herkende me nog. Het gesprek duurde wel wat langer dan de bedoeling was maar er zat gelukkig niemand te wachten.

Eenmaal terug, weer het gedoe om die kleine kleding weer aan te krijgen. Kleinzoon was minder amused want die dokter die zo aardig was voor hem was had hem wel even twee vervelende prikken gegeven. Daar was hij niet op bedacht. Voor het goede doel zullen we dan maar zeggen.

Gevolg van de prikken was dat kleinzoon praktisch de hele dag heeft liggen slapen, heb hem niet eens het leuke setje van 4President (wat ik natuurlijk uit mijn eigen collectie heb gehaald) kunnen aantrekken!