Zomervakantiepret met je kinderen: Tips voor een regenachtige dag!

by José Borst

De zomervakantie is een tijd van plezier, avontuur en quality time met jouw gezin. Helaas kunnen we soms onverwacht worden verrast door slecht weer. Maar laat je niet uit het veld slaan! Ook op regenachtige dagen zijn er tal van leuke en gezellige activiteiten die je samen met je kinderen kunt ondernemen. In dit blog delen we enkele creatieve ideeën voor onvergetelijke momenten, zelfs wanneer de zon niet schijnt!

Creatieve knutselsessies:

Een regenachtige dag is perfect voor knutselen! Haal de knutselspullen tevoorschijn en laat de creativiteit van je kinderen de vrije loop. Denk aan het maken van zelfgemaakte kaarten, schilderijen, papieren bloemen of zelfs het bouwen van een kartonnen fort. Deze activiteiten bevorderen niet alleen de verbeelding, maar zijn ook geweldige manieren om mooie herinneringen te creëren. Zet gelijk op je agenda: knutselen met je kinderen op een regenachtige dag!

Indoor picknick:

Een picknick in het park kan worden verstoord door regen, maar waarom niet binnenshuis genieten van een heerlijke picknick? Spreid een kleed uit in de woonkamer, maak lekkere sandwiches, fruitsalades en verfrissende drankjes. Zet de picknickmand klaar en laat het hele gezin samen smullen van dit bijzondere indoor feestmaal.

Heb je die leuke kleden al gezien die we verkopen?

 Trixie Baby speelmat Flower Bliss Petrol Trixie Baby speelmat Flower Bliss Rust Trixie Baby speelmat Flower Bliss Olive

 

Binnenbioscoop:

Verander je woonkamer in een gezellige bioscoop en organiseer een filmmarathon met kindvriendelijke films. Laat je kinderen hun favoriete films kiezen en zorg voor popcorn en andere lekkere snacks. Verduister de kamer, dim de lampen en geniet van een knusse filmervaring zonder nat te worden!

Educatieve spelletjes:

Regenachtige dagen bieden een uitgelezen kans om leuke en ook educatieve spelletjes te spelen. Denk aan bordspellen, puzzels, woordspelletjes en educatieve apps. Niet alleen zijn deze spelletjes leuk, maar ze helpen ook om de cognitieve vaardigheden van je kinderen te stimuleren.

 Hier wat leuke ideetjes voor spelletjes met je kindje:

 Trixie Baby Lotto spel Trixie Baby bowlingset Trixie Baby Domino spel

 

Indoor sport en dans:

Laat je kinderen hun energie kwijtraken met indoor sport- en dansactiviteiten. Richt een mini-sportzaal in met zachte ballen, springtouwen en hoepels. Of speel muziek en dans samen op vrolijke deuntjes. Beweging is belangrijk, zelfs als het buiten regent!

Naar buiten!

Welk kind vind het nou niet heerlijk om flink in de plassen te kunnen stampen? Mijn kinderen vonden het altijd zalig. Ik ging vaak juist als het flink regende met ze naar buiten, regenlaarzen aan en lekker vies worden. Thuis ging het bad weer aan en eenmaal schoongespoeld had je geen kind meer aan ze ;-)

Heb je wel regenlaarsjes nodig, die hebben we:

 Little Dutch regenlaarsjes Flowers & Butterflies Playshoes regenlaarzen groen blauw Druppies regenlaarsjes print sand

 

Conclusie:

Hoewel slecht weer soms onze zomervakantieplannen flink kan dwarsbomen, betekent dit nog niet dat de pret voorbij is! Met deze leuke en leerzame activiteiten kun je nog steeds waardevolle momenten met je kinderen delen, zelfs als het buiten regent. Dus, maak je klaar om te knutselen, picknicken, film kijken, spelen en dansen - en geniet samen van een onvergetelijke zomervakantie, ongeacht het weer!