2018, wat zat je vol…

Blog

Zo in de laatste dagen van het oude jaar is het altijd leuk om even terug te kijken. Wat is er allemaal gebeurd het afgelopen jaar? Eigenlijk best veel. Het was een aardig vol jaar. De webshops zijn steeds meer tijd van mij gaan vragen. Ik vind het heerlijk om eraan te werken en ook afgelopen jaar heb ik dat veel gedaan. In het nieuwe jaar wordt de layout van de webwinkels helemaal gewijzigd, heb er nu al zin in.

Maar zoals elke werkende moeder worstelde ik ook heel veel met de balans tussen werk en privé. Mijn kinderen zijn al iets groter natuurlijk maar toch vragen ze natuurlijk nog aandacht en blijft het soms schipperen met de tijd. Ik weet nog goed dat ze zo klein waren. Ik had, naast de webshops, ook nog een baan buiten de deur. Elke dag een half uur heen en een half uur terug. Manlief bracht de jongste twee naar het kinderdagverblijf en ik had mijn werktijden aan de schooltijden aangepast want de oudste twee zaten inmiddels op de basisschool. O wee als er werk aan de weg was, dan liep mijn hele schema in het honderd.

Zwemles … wat een tijd heeft dat gekost. Maar wat was het altijd leuk! Onze kids gingen altijd een uur zwemmen (gelukkig maar één keer in de week) en meestal ging ik dan met de andere kids naar buiten. Vlakbij het zwembad was een mega grote speeltuin waar ze heerlijk konden ravotten. Bankje was voor mij natuurlijk waarop ik eindelijk mijn favo weekblad even kon lezen.

Maar er ging natuurlijk ook genoeg mis met mijn zorgvuldige planning. Zo heb ik een keer op mijn werk gezeten toen ik om 13 uur werd gebeld door de kleuterjuf. Waar ik bleef. Bleek dat ze studiemiddag hadden. Opa snel op de scooter richting school want dat was veel sneller. Staat daar zo’n beteuterd mannetje op je te wachten. Of die keer dat ik – haast haast haast – richting zwembad ging waar we er achter kwamen dat ik geen handdoek mee had. Deze in het dorp maar even aangeschaft maar iedereen weet natuurlijk dat een nieuwe handdoek voor geen ene meter afdroogt. Nee, word je niet blij van.

Hoe vaak ik er niet achter kwam na een drukke werkdag, dat ik de oven niet goed had geprogrammeerd. Moesten we alsnog een uur wachten met jengelende kids terwijl de zorgvuldig (de vorige avond) klaargemaakte ovenschotel nog een uur in de oven moest. Of dat ik in alle haast de kids in de auto had gestopt in de ochtend en al na een kwartier er een hele penetrante lucht in de auto hing. Ik had er altijd zo’n hekel aan om ze op het kinderdagverblijf af te leveren met een net geproduceerde grote boodschap.

Maar als ik nu zo om me heen kijk naar die lange lummels is het toch allemaal wel goed gekomen met ze, ondanks het soms op mij moeten wachten op school omdat de brug open stond, ondanks een aantal keer te laat op school of op zwemles komen, ondanks de vergeten kersthapjes voor het kerstdiner op school (handig dat ze dat op een lijst in de klas kunnen invullen en het dan niet even aan mij doorgeven ????). Ik hoef ze niet meer wakker te maken om 23.45 uur op oudejaarsavond. Moet er voor waken dat ze mij niet moeten wakker maken tegen die tijd. En de sterretjes hebben plaatsgemaakt voor vuurwerk waar ik zeker weten voor binnen ga blijven.

 

Geef een antwoord

De waardering van www.babyslofje-online.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.1/10 gebaseerd op 1148 reviews.

Cookie monster verklaring

Wij serveren verschillende soorten cookies om jou zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Mocht je ze niet allemaal lusten dan kun je dat aangeven bij instellingen.

Privacy policy | Sluit
Instellingen

Cookie monster verklaring

Bewerk jouw cookie voorkeuren hieronder indien gewenst.

Google Analytics is een dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Het doel van deze dienst is om de beheerder van de website een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves.

Bekijk details.
Vergeet van welke cookies ik houd. Gewist!